Veel gestelde vragen

Wat zijn de kosten voor verzending van een bestelling?

De verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht van je bestelling en het land waar het naartoe verzonden moet worden. Wij verzenden op dit moment binnen Nederland en België. 

De verzendkosten binnen Nederland beginnen bij € 2.75.  Voor België en wordt er minimaal € 4,- in rekening gebracht.

Onze winkelwagen berekend voor jou de verzenkosten uit. 

Wat is de levertijd?

De mooiste taart prints doet altijd zijn uiterste best om de door jou bestelde producten dezelfde dag nog te versturen. indien je als klant voor deze verzendoptie hebt gekozen!  Wanneer je bestelling op een werkdag voor 12.00 uur ’s morgens bij mij binnen is (en de betaling zichtbaar is op onze rekening), dan wordt je bestelling nog dezelfde dag verzonden. 

Let op: Dit is alleen het geval als je bestelling duidelijk is en akkoord bevonden is door ons. Dat wil zeggen dat aangeleverde bestanden voldoen aan eisen die wij stellen aan een afdruk/ken. Mochten er onduidelijkheden zijn omtrent je bestelling, dan zullen wij trachten contact met u op te nemen via mail  om toch nog je bestelling die dag te kunnen verzenden. Echter bij geen gehoor/antwoord zal je bestelling dus nog niet verstuurd worden.

Voor al onze producten met onze snijservice ( cupcake rondjes, cupcake toppers, taarttoppers. enz) geldt dat de levertijd kan oplopen met 1 werkdag. 

De mooiste taart prints verstuurt al haar producten via PostNL. Voor verzending/levertijden binnen Nederland kan onderstaande tabel aangehouden worden. Wij doen altijd ons uiterste best om binnen Nederland in je bestelling binnen 1 werkdag aan te leveren bij post.nl. 

Bestellingen van zaterdag en zondag, worden pas op maandag verzonden. Houd er rekening mee dat post.nl geen post bezorgt op maandag.  

Maandagvoor 12:00Dinsdag/Woensdag
Dinsdagvoor 12:00Woensdag/Donderdag
Woensdagvoor 12:00Donderdag/Vrijdag
Donderdagvoor 12:00Vrijdag/Zaterdag
Vrijdagvoor 12:00Zaterdag/Dinsdag
Zaterdag Dinsdag
Zondag Dinsdag


Voor verzending/levertijden met de verzendmethode Vaste Verzendkosten binnen Nederland geldt dat je bestelling op de eerst volgende donderdag van de betreffende week wordt aangeboden aan post.nl met een 24 uurs service. Dat betekent dat je in dat geval de volgende onderstaande tabel kan aanhouden voor de levering. 

MaandagVerzending donderdagBezorging vrijdag 
Dinsdag Verzending donderdagBezorging vrijdag
WoensdagVerzending donderdagBezorging vrijdag 
Donderdag voor 12.00 uurVerzending donderdag Bezorging vrijdag
VrijdagVerzending donderdagBezorging vrijdag
ZaterdagVerzending donderdagBezorging vrijdag 
ZondagVerzending donderdagBezorging vrijdag 


Verzending naar België 

Ook voor de verzending naar België  maken wij gebruik van PostNL. Voor verzending/levertijden naar België kan onderstaande tabel aangehouden worden.

Maandagvoor 12:00Woensdag/Donderdag
Dinsdagvoor 12:00Donderdag/Vrijdag
Woensdagvoor 12:00Vrijdag/Zaterdag
Donderdagvoor 12:00Zaterdag/Maandag
Vrijdagvoor 12:00Maandag/Dinsdag
Zaterdag Dinsdag/Woensdag
Zondag Dinsdag/Woensdag


Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Op dit moment betaald worden via de volgende methodes:

  • iDeal. mister Cash
  • Vooraf overmaken
  • Betaling bij afhalen.

Hou er rekening mee dat als je betaald via overschrijving je bestelling pas verstuurd wordt nadat we je betaling binnen hebben.

Wat is het verschil tussen iDeal betalen en Overboeking per bank?

Betalingen via iDeal worden direct aan ons bevestigd, waardoor een bestelling direct door ons wordt verwerkt. dit betekend dat als je van ma t/m vr voor 12.00 besteld dat jouw bestelling dezelfde dag nog wordt verstuurd. Voor overboekingen daartegenover geldt een langere verwerkingstijd van 1 a 2 dagen, afhankelijk per bank. Bij betalingen vanuit het buitenland kan de verwerkingstijd wel oplopen tot 4 a 6 dagen.

Wordt mijn eetbare fotoprint uitgesneden?

Nee, je krijgt je print geleverd op A4 of A5 formaat of het formaat van je gekozen product. Het is de bedoeling dat je de eetbare print zelf uitknipt.

Is een Frosting sheet glutenvrij?

Frosting sheet is gemaakt van voornamelijk suiker, daardoor zijn ze Gluten- en Lactosevrij , Kosher en halal , door het gebruik van plantaardige vetten. Verder zijn de sheets voor andere allergieën niet gegarandeerd allergievrij.
Een ouwel past in bijna alle diëten, het is  gemaakt van aardappelzetmeel en vegetarische olie en deze bevatten geen gluten.

Hoelang kan ik een eetbare print bewaren?

Een frosting sheet kan tot wel een half jaar in een luchtdicht gesloten verpakking op een droge/donkere plek bewaard worden het liefts in de door ons meegestuurde verpakking. 

Frosting kan het beste bewaard worden op een donkere plek tot max 18-20 graden. Let erop dat je de prints niet in de koeling of diepvries bewaart. Ouwel kan nog langer bewaard worden tot wel een jaar, hoeft niet perse luchtdicht verpakt te zijn, het liefst wel op een koele donkere plek.

Hoe maak ik de ouwel, frosting vast op mijn taart of cupcake?

Gebruik bij alle typen eetbare sheets geen water.

Ouwel:

Kan op fondant en marsepein, evenals frosting, smeer de gehele achterkant in met pipinggel, eetbare lijm ( verkrijgbaar in de betere taartwinkels)  of honing (dun). Smeer de hele achterkant goed en dun in vergeet geen plekken.

Ouwel smelt snel weg bij water en vocht en kan dus niet gebruikt worden op vochtige ondergronden en/of taarten waar veel vocht in zit. Eigenlijk is ouwel dus alleen geschikt voor op fondant en marsepein, glazuur , chocolade. Maar als de ondergrond erg donker is zal deze doorschijnen omdat ouwel dus erg dun is .

Dubbel Dik Ouwel:

Ondanks dat dit ook ouwel is, is deze zo dik , vergelijkbaar met karton bijna, dat deze juist heel goed op kwark en slagroom of andere vochtige taarten kan, Door de dikte kan Dubbel dik  ouwel in de regel zoveel vocht absorberen dat hij zelf langer mooi en sterkt zal blijven als Frosting.

Dik ouwel is te dik om juist op droge ondergronden ( taarten te leggen ). Persoonlijk vind ik het dan net karton en niet echt eetbaar. .Dubbel dik ouwel wordt juist lekker door de vocht van taart of van de toeven van de cupcakes.

Dubbel dik ouwel heeft een hele goed kwaliteit afdruk, Frosting is nog iets scherper, bijna foto kwaliteit.

Frosting

dat op botercrème of slagroom (enz.) wordt gelegd hoeft niet gelijmd en ingesmeerd te worden. Druk je print wel goed zodat je hem wel vacuüm plakt.  Bij ondergronden met veel vocht zoals botercrème of slagroomtaarten, zeef dan eerst een dun laagje poedersuiker over de plek waar je print op gaat leggen , de eetbare print zal een aantal uren mooi blijven, daarna zal langzaam je print samensmelten met je ondergrond.

Voor onze eetbare Cupcake en taart toppers ( van Dubbel Dik Ouwel ) geldt dat bij cupcakes / taart met een rondje fondant/ marsepein, glazuur en/of gesmolten chocolade je eerst een klein sneetje maakt  (iets kleiner dan het prikgedeelte van je toppers) daarna prik je deze leuke toppers zo in je Cupcake en of taart

Wil je deze Cupcake en of taarttoppers gaan gebruiken in gebak, desserts of cupcakes met een botercrème toef of een topping waar veel vocht in zit en dat deze langer dan een paar uurtjes ( circa 1-3) blijven staan?

Doop dan eerst het gedeelte wat in je gebak , dessert , cupcake, enz komt in gesmolten chocolade ( smeltsnoep kan je ook gebruiken), en laat dit hard worden, Zo blijven deze toppers ook in vochtig gebak staan.

Ons advies is altijd indien mogelijk je prints en toppers zo kort mogelijk voor consumptie op de taart leggen. Het is een eetproduct dat bedoeld is om wel te kunnen smelten / eten in de mond. Bij vocht zal iedere product smelten /oplossen. Pas op voor vocht . condens uit de koelkast, bewaar je taart in een kartonnen taartdoos in de koelkast om dit te vermijden.

Mocht je een vraag hebben die er niet bij staat neem dan contact met ons op via de contactpagina.

We helpen je dan graag verder.